×

Contact us

Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Kom alles over ons te weten

Uw elektrisch varen specialist

Elva BV is dé specialist in elektrische bootaandrijvingen. Opgericht in 1984 door Piet Bibo en door de jaren heen ontwikkeld tot een autoriteit op dit gebied.
Elva heeft bijvoorbeeld de a-synchrone techniek in het elektrisch varen geïntroduceerd en is het voorloper met het gebruik van lithium-accu’s.
Ook levert het sloepen, welke u hier kunt vinden. Zo is Elva nog steeds het enige bedrijf dat zowel de elektromotoren als de aluminium boten zelf produceert.

U kunt onze motoren en sloepen aantreffen bij, onder anderen: Gemeente Amsterdam, Natuurmonumenten, Center Parcs, diverse bootverhuurbedrijven en vele particuliere eindgebruikers.

logo-gemeente-amsterdam
logo-natuurmonumenten
logo-center-parcs

“ Met een fluistermotor van Elva kiest u voor zekerheid. ”

Onze geschiedenis

Na het overlijden van de oprichter in 2011 heeft zijn zoon Koen het bedrijf overgenomen. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid met een uitgebreid machinepark in een werkplaats van 1000 m2 en 2500 m2 buitenterrein. Hier worden niet alleen onze elektrische bootmotoren gebouwd, maar ook nieuwe aluminium boten.
Er is daarnaast voldoende ruimte om bestaande schepen aan te passen voor elektrisch varen.

.

Waar staan wij voor?

Een Elva motor staat voor duurzaamheid en rendement. Er wordt voortdurend gewerkt aan de ontwikkeling en optimalisatie van onze elektrische fluistermotoren. Daarbij ontwikkelen wij graag nieuwe producten op het gebied van elektrische varen. Wij geven u hier graag advies over.

Nederlands Product

Onze bootmotoren worden volledig in-house gebouwd en daar zijn wij trots op. Waar vind je tegenwoordig nog een echte Nederlandse bootmotor?

Economisch

Doordat wij voortdurend onze producten ontwikkelen en optimaliseren, kunnen wij op elk moment maximaal mogelijk rendement realiseren.

Duurzaam & Groen

Elektrisch varen met een in Nederland handgemaakte motor: beter voor het milieu kan haast niet. Fluisterstil in de natuur: dát is duurzaam en groen.

Onze elektrische bootmotoren

Met gebruik van de meest recente technieken zijn onze motoren maximaal duurzaam, bedrijfszeker en gebruiksvriendelijk. Voor zowel een particuliere als professionele gebruiker volledig gebruiksklaar en plug-and-play geleverd, zodat u alleen nog hoeft te genieten van de rust op het water.

Fluisterstil genieten van alle rust op het water